Van toen tot nu

Muziek_noten plaatjes

 

 

Tijdens een kindercarnavalsmiddag bij café Modern te Dongen in 1997 vonden een aantal mensen dat het wel leuk zou zijn om in een carnavalsbandje te spelen. Voor de officiële oprichting een feit was, hebben we eerst een jaartje muzieknotenles genomen.

                                                                                                                                                                    

De eerste kennismaking in de muzikale wereld was gemaakt. De eerste repetitie (met 9 muzikanten) was op 20 maart 1998 in het gebouw van Musis Sacrum.  Martijn Verhoeven (helaas in nov.2008 veel te vroeg overleden) heeft ons als dirigent de muzikale kneepjes bijgebracht. Een van de eerste officiële optredens staat nog steeds in ons geheugen gegrift. Het was bij het 75 jarig jubileum van de schaakclub, we konden amper 3 liedjes en we waren stik zenuwachtig….. we zijn daar ook nooit meer gevraagd.

                                                                                                                 

Vanaf oktober 2008 heeft Jan van de Bruggen het dirigentenstokje van Martijn overgenomen. Na ruim 7 jaren hebben we afscheid genomen van Jan en sinds december 2015 probeert Partick Smeekens ons het een en ander te leren. We repeteren 1x per week en hebben inmiddels een ruim repertoire.

                                                 

Ook buiten het de carnavalsevenementen zijn we actief. Zo hebben we onze noten al laten klinken bij diverse loopevenementen, Koninginnedag, de kerstmarkt en natuurlijk bij kapellenfestivals zoals bijv. in Zoelen, Waspik, Eersel en Muiden.

                 

 

«
»
© 2012 - Bas van Disseldorp